Bayrampaşa fesleğen kokar.
Bayrampaşa Belediyesi, klasikleşmiş ‘Fesleğenli Bahar Etkinliği’ kapsamında ilçe genelinde toplam 50 bin reyhan dağıtıyor…
Bayrampaşa’yı gezerek vatandaşlara fesleğen dağıtan Önder Atila Aydıner, “Bu yıl da onbinlerce fesleğen dağıtarak vatandaşlarımızın bahar sevincine güzel bir renk ve koku katmaya devam ediyoruz.”
Bayrampaşa Belediyesi, klasikleşmiş ‘Fesleğen Baharı Etkinliği’ kapsamında ilçenin 11 mahallesine toplam 50 bin reyhan dağıtıyor… Etkinliğe katılarak vatandaşlara fesleğen dağıtan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Biz istedik. Bayrampaşa’mızın sokakları, sokakları, kıymetli komşularımızın evleri yeniden fesleğen koksun… Her yıl onbinlerce fesleğen dağıtarak vatandaşlarımızın bahar sevincine güzel bir renk ve koku kattık. Etkinliğimize gönülden destek veren herkese teşekkür etmek istiyorum” dedi.
FESLEĞENİN FAYDALARI
Mis kokulu bir çiçek olarak evleri süsleyen reyhan, aynı zamanda mutfakta yemeklere lezzet katan bir bitkidir. Sakinleştirici özelliği ile vücudu rahatlatır. Güç verir. iştah açıcı. Hazımsızlığı giderir. Öksürüğü ve baş dönmesini keser. Ağızda oluşan yaralara karşı faydalıdır. Arı sokmasında zehrin etkisini azaltır. Çay yapılıp içilirse bağırsak gazlarını giderir. Cildi rahatlatır. Fesleğen ile hazırlanmış losyonlarla saç derisine masaj yapılırsa saç köklerini güçlendirir. Fesleğen yağı selülit şikayetlerini azaltır. Fesleğen kokusu sivrisinek ve tahtakurusu gibi canlıları kovuyor.
FESLEĞEN NASIL KULLANILIR?
Hem taze hem de kuru olarak kullanılan fesleğen, pişmiş veya çiğ yiyeceklerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Pişirildiğinde lezzetini çabuk kaybettiği için yemeklere genellikle servis aşamasında eklenir. Esans yapımında da kullanılan fesleğen, çorba ve salatalara baharat olarak da eklenir.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı